INFORMATIE VOOR WERKNEMERS

Solliciteren

Hebben jullie sollicitatietips?
Jazeker! Wij hebben ze hier(hyperlink) voor je op een rijtje.

Ik heb geen cv. Kunnen jullie mij hierbij helpen?
Wij helpen jou graag met het maken van een cv. Klik hier(hyperlink) om jouw gegevens en werkervaring in te vullen, dan doen wij de rest voor je!

Kan ik mijzelf inschrijven bij jullie?
Dit kan zeker! Klik hier(hyperlink) om jezelf in te schrijven. Indien je dit liever niet via het internet doet, mag je ook bij ons op kantoor langskomen. Wij zorgen dat de koffie klaarstaat.

Wat gebeurd er als ik gesolliciteerd heb?
Wij gaan meteen voor je aan de slag. Allereerst kom je langs voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Zodra er een match is tussen jou en de vacature, stellen wij jou voor aan de werkgever. Hierna volgt er een gesprek tussen jullie en bij wederzijdse interesse, is de baan van jou!

Aan het werk

Wanneer ontvang ik mijn salaris?
Als je als werknemer via Regio Recruitment werkt, krijg je wekelijks uitbetaald.
Jouw uren moeten op iedere maandag voor 12.00 uur binnen zijn, zodat wij jouw betaling tijdig kunnen verwerken.

Krijg ik feestdagen doorbetaald?
Als de feestdag in de uitzendovereenkomst op een dag valt waarop je normaal werkt, wordt je loon doorbetaald. Wanneer dit niet duidelijk in de uitzendovereenkomst staat, dan geldt doorbetaling als:
Je in een periode van 13 aaneengesloten weken direct voorafgaand aan de desbetreffende feestdag minimaal 7 keer op de betreffende dag in de week hebt gewerkt.
Elkaar opvolgende overeenkomsten worden samengeteld wanneer zij elkaar binnen een periode van één maand opvolgen. Onderbrekingsperiodes worden niet meegeteld.

of

Je nog geen 13 aaneengesloten weken hebt gewerkt maar in meer dan de helft van het aantal weken waarin is gewerkt op de betreffende dag in de week hebt gewerkt.
Op welke feestdagen je recht hebt als uitzendkracht, lees je in de CAO voor uitzendkrachten(hyperlink
https://www.abu.nl/cao/cao-voor-uitzendkrachten/).
Ik wil graag vakantiedagen opnemen. Hoe werkt dat?
Je bouwt per maand vakantiedagen op die je kan opnemen.

In fase A
24 vakantiedagen als je een jaar fulltime hebt gewerkt, ofwel twee dagen per volledig gewerkte maand. Werk je korter, dan is je opbouw in verhouding met de gewerkte periode. Het recht op doorbetaling tijdens vakanties wordt berekend in de vorm van een reservering die bovenop je salaris komt. De hoogte van je reservering kun je altijd nakijken op je loonstrook.
Maar let op: als je nog niet voldoende tegoed hebt opgebouwd, kan het gebeuren dat je niet je hele vakantie doorbetaald krijgt.

Als je bij Regio Recruitment uit dienst gaat en er staat nog een reservering op jouw naam, dan betalen wij die reservering automatisch uit.

In fase B en C
24 vakantiedagen per fulltime gewerkt jaar, maar dan wordt er niet meer gewerkt met een reservering. Je kunt gewoon doorbetaald vakantie opnemen voor zover je genoeg vakantiedagen hebt opgebouwd.

Heb ik recht op vakantiegeld?
Jazeker! Elke uitzendkracht bouwt bij ons wekelijks 8,33% vakantiebijslag op, bovenop het salaris. Hoeveel vakantiegeld of vakantietoeslag je hebt opgebouwd, kun je nakijken op je loonstrook.
Regio Recruitment betaalt je opgebouwde vakantiebijslag elk jaar automatisch uit in de eerste week van juni. En als je bij ons uit
dienst gaat, betalen wij de eventueel nog openstaande reservering voor vakantiebijslag automatisch uit. In de CAO voor uitzendkrachten vind je alle informatie over vakantiegeld.